Marije Koopmans

De dirigent van het A-orkest Marije Koopmans, studeerde trompet aan het Sweelinck conservatorium te Amsterdam bij Peter Masseurs. Gedurende een aantal jaren volgde zij trompetlessen in Zweden bij de befaamde trompet pedagoog Bo Nillson. Daarnaast volgde zij aan het Sweelinck conservatorium de opleiding Hafa-directie bij Danny Oosterman en Gerrit Fokkema.
Momenteel werkt Marije als freelance trompettist bij diverse klassieke orkesten en ensembles en is zij als docent klein-koper verbonden aan Muziekschool Stedebroec. Tevens is ze voor Kunstfactor werkzaam als orkestcoach. Bij het Tata Steel Symfonisch Blaasorkest ondersteunt Marije de trompetgroep en vervult zij de functie van 2e dirigent.

Judith Tacken

De dirigent van het Eurokoor, Judith Tacken (1987, Te Horst-Meterik), kreeg de breedst denkbare muzikale opleiding. In de harmonie/fanfare-wereld (HAFA) ontwikkelde ze zich op bugel en slagwerk en daarnaast volgde ze klassieke piano- en zanglessen. Ze deed veel ervaring op in orkest en koor, ook als begeleidend pianist, maar toen ze op haar 18e naar Rotterdam vertrok om Docent Muziek aan het conservatorium te gaan studeren, ging het roer om. Judith ontdekte tijdens haar studie andere muziekstijlen en focuste in haar zanglessen op soul, r&b, funk, gospel, jazz en pop. Ook maakte ze kennis met arrangeren en dirigeren en stond in 2008 voor haar eerste koor. In 2010 studeerde ze cum laude af en begon aan de studie Koordirectie Lichte Muziek bij Tijs Krammer. Thans leidt Judith diverse koren en vocal groups, treedt ze op met (a capella) groepen en als solist en arrangeert ze in opdracht.