Naar de website Harmoniekapel Crescendo Noordwijk is een bloeiende muziekvereniging met een gezonde mix van jeugd- en volwassen leden. De vereniging heeft een A-orkest en een B-orkest.

In het A-orkest van Harmoniekapel Crescendo spelen vooral muzikanten met jarenlange ervaring. Het A-orkest verzorgt vele mooie concerten met als één van de hoogtepunten de jaarlijkse deelname aan het Noordwijks Nieuwjaarsconcert.
Dirigent van het A-orkest is Dirk van der Niet. Het A-orkest repeteert elke dinsdagavond in Thaliazaal van de Muze.

In het B-orkest spelen de leden die starten in het orkest. Voor de jonge muzikanten worden er speciale partijen geschreven zodat zij wennen aan het samenspel en het plezier van het samen muziek maken kunnen ervaren. Zij worden daarbij om de week begeleid door ervaren leden uit het A-orkest die dit met veel plezier doen.
Op deze wijze ontstaat een dynamische wisselwerking tussen de twee orkesten waarbij het plezier in het samen muziek maken centraal staat. Ook het B-orkest verzorgt vele mooie concerten met als hoogtepunt het jaarlijkse kerstconcert. Dirigent van het B-orkest is Ad Baljeu. Het B-orkest repeteert elke vrijdagavond, ook in Thaliazaal van de Muze.

Harmoniekapel Crescendo heeft een eigen leerlingenopleiding. De leraren van Crescendo zijn allen professioneel geschoold. Veelal starten de jonge leerlingen met blokfluitles. Wanneer een leerling de instrumentale opleiding gaat volgen, mag hij of zij een muziekinstrument kiezen uit de beschikbare instrumenten van Crescendo. Zie voor meer info www.crescendo-noordwijk.nl