Naar de website Maurits Draijer studeerde Docent Muziek en hoofdvak klassiek zang met minor jazz aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Tijdens en in de jaren na zijn studie was hij solist in opera, oratorium en muziektheater.

In zijn stempraktijk in Den Haag traint Maurits beroepszangers van onder andere Stage Entertainment, Nationale Opera & Ballet en Groot omroepkoor volgens de universele principes van de door hem ontwikkelde methode Voice Construction®, evenals liefhebbers, professionele sprekers en zangers en sprekers met de ziekte van parkinson. Ook geeft hij pre- en postoperatieve training voor het herstel van de zang- en spreekstem.

Maurits was onlangs verbonden aan de Nationale Opera als vocal coach bij de productie ‘Het meisje, de jager en de wolf’. Verder was hij docent zangtechniek aan de HBO Musical Theatre aan het Lucia Marthas Institute for Performing Arts in Amsterdam en was hij verbonden aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten als masterdocent klassiek zang.

Maurits geeft regelmatig trainingen en workshops Voice Construction® aan koren, voice-overs, nlp-instituten en logopedisten. Maurits is ruim 23 jaar actief als koordirigent bij koren in klassiek, pop- en musical-repertoire.

Website www.voiceconstruction.nl